CATERING BOŻONARODZENIOWY

Serdecznie zapraszamy do korzystania z oferowanych przez nas usług cateringowych. Szczególnie w tym zabieganym czasie warto odpocząć od codziennych obowiązków i dać się zastąpić.

Nasz Szef Kuchni zrobi to na najwyższym poziomie, co z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających gości.

W razie pytań i ustaleń szczegółów prosimy o kontakt
tel. 507-250-362 (Janusz – kucharz)
mail: Janusz197321@wp.pl.

OFERTA DO POBRANIA

Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia (wtorek) na adres Janusz197321@wp.pl. Odbiór osobisty w dniu 24 XII do godz. 11:00 (Straszyn, ul. Jana Pawła II 7 – Dom Rekolekcyjny).

Płatność za catering gotówką przy odbiorze.

Dowóz płatny dodatkowo 40 zł – prosimy o zgłaszanie chęci skorzystania z dowozu przy składaniu zamówienia.

menu

DANIA NA CIEPŁO

  • barszcz czerwony czysty – 1 litr / 30 zł
  • świąteczna zupa grzybowa – 1 litr / 55 zł
  • pierogi z kapustą i grzybami – 1 kg / 35 zł
  • pierogi ruskie – 1 kg/ 35 zł
  • paszteciki z kapustą i grzybami – 1 kg / 35 zł
  • bigos postny – 1 kg / 45 zł
  • bigos tradycyjny z mięsem – 1 kg / 45 zł

MIĘSA NA CIEPŁO

  • schab duszony w sosie grzybowym (bitka) – porcja (150 g) / 20 zł
  • zraz wołowy duszony (150 g + sos) / 20 zł
  • policzki wołowe duszone w winie z warzywami – sos i warzywa są zmiksowane tworząc aksamitny sos (160 g) / 22 zł
  • de volaille klasyczny (z masłem) – 1 szt. / 18 zł
  • kaczka faszerowana jabłkami (pieczona w całości) – 1 sztuka / 90 zł

DODATKI NA CIEPŁO

  • ziemniaki pieczone z majerankiem, rozmarynem, czosnkiem – 1 kg / 20 zł
  • buraki zasmażane – 1 kg / 20 zł
  • kapusta modra z rodzynkami – 1 kg / 20 zł

RYBY I SAŁATKI

  • łosoś w galarecie – porcja 60/40 – 15 zł
  • łosoś marynowany – porcja 100 g / 20 zł
  • dorsz po grecku – porcja 60/60 – 15 zł
  • rolada z sandacza faszerowanego porem i szyjkami rakowymi – 1 kg / 80 zł
  • śledzie w śmietanie – 1 kg / 35 zł
  • śledzie w oleju – 1 kg / 35 zł
  • tatar ze śledzia z klasycznymi dodatkami i majonezem – 100 g / 15 zł
  • sałatka jarzynowa – 1 kg / 30 zł
  • rolada szpinakowa z wędzonymi rybami i masą twarożkowo-chrzanową – 100 g / 10 zł

MIĘSA NA ZIMNO

  • pieczona karkówka po zbójnicku – porcja 50 g / 10 zł
  • polędwica wieprzowa faszerowana grzybami (czarnolas) – porcja 50 g / 10 zł
  • schab faszerowany (śliwkami i morelami aromatyzowany w wiśniówce) – porcja 50 g / 10 zł
  • kaczka faszerowana bakaliami (śliwkami i rodzynkami) – porcja 50 g / 10 zł
  • rolada z persi kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym lazur – porcja 50 g / 10 zł
  • galantyna z indyka faszerowanego bakaliami – porcja 50 g / 10 zł
  • schab ze śliwką w maladze (galareta) – porcja 60/60 – 15 zł
  • pasztet tradycyjny domowy (ok. 300 g) – porcja / 40 zł
  • smalec domowy aromatyzowany jabłkami i majerankiem – 100 g / 10 zł
  • galaretka z golonki wieprzowej z czosnkiem i zieloną pietruszką – 100 g / 15 zł
 dom rekolekcyjny archidiecezji gdańskiej
pod wezwaniem
św. wojciecha

ul. Jana Pawła II 7
83-010 Straszyn

zarząd

Dyrektor Domu Rekolekcyjnego w Straszynie
ks. Robert Mogiełka

konto bankowe

Bank Pekao
49 1240 1242 1111 0010 6929 9668

kontakt

+48 793 657 284
dr.straszyn@gmail.com
dr.straszyn@gmail.com

aszyn@gmail.com