CATERING BOŻONARODZENIOWY

Serdecznie zapraszamy do korzystania z oferowanych przez nas usług cateringowych. Szczególnie w tym trudnym czasie warto odpocząć od codziennych obowiązków i dać się zastąpić.

Nasz Szef Kuchni zrobi to na najwyższym poziomie, co z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających gości.

W razie pytań i ustaleń szczegółów prosimy o kontakt
tel. 507-250-362 (Janusz – kucharz)
mail: Janusz197321@wp.pl.

OFERTA DO POBRANIA

Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia 2021 r. na adres Janusz197321@wp.pl. Odbiór osobisty 23 XII do wieczora lub 24 XII do godz. 11:00 (Straszyn, ul. Jana Pawła II 9 – Dom Rekolekcyjny).

Catering pakujemy w jednorazowe opakowania. Koszt dowozu cateringu – 40 zł. Płatność za catering i dowóz gotówką przy odbiorze.

menu

NA CIEPŁO

  • barszcz czerwoyny czysty – 1 litr / 20 zł
  • świąteczna zupa grzybowa – 1 litr / 40 zł
  • pierogi z kapustą i grzybami – 1 kg / 25 zł
  • pierogi ruskie – 1 kg/ 25 zł
  • paszteciki z kapustą i grzybami – 1 kg / 24 zł
  • bigos pstny – 1 kg / 35 zł
  • bigos tradycyjny z mięsem – 1 kg / 35 zł

MIĘSA I DODATKI NA CIEPŁO

  • zrazy wołowe – sztuka (150 g) / 16 zł
  • policzki wołowe duszone w winie z warzywami, sos i warzywa są zmiksowane tworząc aksamitny sos (160 g) / 16 zł
  • de volaille klasyczny (z masłem) – 1 szt. / 12 zł
  • kaczka faszerowana jabłkami pieczona w całości z sosem żurawinowym (200 ml) – ok. 2 kg. / 80 zł
  • ziemniaki pieczone z majerankiem, rozmarynem, czosnkiem – 1 kg / 10 zł
  • buraki zasmażane – 1 kg / 15 zł
  • kapusta modra z rodzynkami – 1 kg / 15 zł

RYBY I SAŁATKI

  • pstrąg w galarecie – porcja 60/40 – 10 zł
  • łosoś w galarecie – porcja 60/40 – 10 zł
  • dorsz po grecku – porcja 60/60 – 10 zł
  • rolada z sandacza faszerowanego porem i szyjkami rakowymi – 1 kg / 60 zł
  • śledzie w śmietanie – 1 kg / 30 zł
  • śledzie w oleju – 1 kg / 30 zł
  • sałatka jarzynowa – 1 kg / 22 zł
  • sałatka ziemniaczana z szynką szwarcwaldzką – 1 kg / 24 zł

MIĘSA NA ZIMNO

  • pieczona karkówka po zbójnicku – porcja 50 g / 6 zł
  • polędwica wieprzowa faszerowana grzybami (czarnolas) – porcja 50 g / 6 zł
  • schab faszerowany śliwkami i morelami aromatyzowany w wiśniówce – porcja 50 g / 6 zł
  • kaczka faszerowana bakaliami (śliwkami i rodzynkami) – porcja 50 g / 6 zł
  • rolada z persi kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym lazur – porcja 50 g / 6 zł
  • schab ze śliwką w maladze (galareta) – porcja 60/60 – 10 zł
  • pasztet tradycyjny domowy (ok. 300 g) – porcja / 30 zł
 dom rekolekcyjny archidiecezji gdańskiej
pod wezwaniem
św. wojciecha

ul. Jana Pawła II 9
83-010 Straszyn

zarząd

Dyrektor Domu Rekolekcyjnego w Straszynie
ks. Robert Mogiełka

konto bankowe

Bank Pekao
49 1240 1242 1111 0010 6929 9668

kontakt

+48 793 657 284
dr.straszyn@gmail.com