CATERING BOŻONARODZENIOWY
Serdecznie zapraszamy do korzystania z oferowanych przez nas usług cateringowych. Szczególnie w tym zabieganym czasie warto odpocząć od codziennych obowiązków i dać się zastąpić.
Nasz Szef Kuchni zrobi to na najwyższym poziomie, co z pewnością zachwyci nawet najbardziej wymagających gości.
W razie pytań i ustaleń szczegółów prosimy o kontakt
tel. 507-250-362 (Janusz – kucharz)
mail: Janusz197321@wp.pl.
Zamówienia przyjmujemy do 19 grudnia (wtorek) na adres Janusz197321@wp.pl. Odbiór osobisty w dniu 24 XII do godz. 11:00 (Straszyn, ul. Jana Pawła II 7 – Dom Rekolekcyjny).
Płatność za catering gotówką przy odbiorze.
Dowóz płatny dodatkowo 40 zł – prosimy o zgłaszanie chęci skorzystania z dowozu przy składaniu zamówienia.
menu
DANIA NA CIEPŁO
- barszcz czerwony czysty – 1 litr / 30 zł
- świąteczna zupa grzybowa – 1 litr / 55 zł
- pierogi z kapustą i grzybami – 1 kg / 35 zł
- pierogi ruskie – 1 kg/ 35 zł
- paszteciki z kapustą i grzybami – 1 kg / 35 zł
- bigos postny – 1 kg / 45 zł
- bigos tradycyjny z mięsem – 1 kg / 45 zł
MIĘSA NA CIEPŁO
- schab duszony w sosie grzybowym (bitka) – porcja (150 g) / 20 zł
- zraz wołowy duszony (150 g + sos) / 20 zł
- policzki wołowe duszone w winie z warzywami – sos i warzywa są zmiksowane tworząc aksamitny sos (160 g) / 22 zł
- de volaille klasyczny (z masłem) – 1 szt. / 18 zł
- kaczka faszerowana jabłkami (pieczona w całości) – 1 sztuka / 90 zł
DODATKI NA CIEPŁO
- ziemniaki pieczone z majerankiem, rozmarynem, czosnkiem – 1 kg / 20 zł
- buraki zasmażane – 1 kg / 20 zł
- kapusta modra z rodzynkami – 1 kg / 20 zł
RYBY I SAŁATKI
- łosoś w galarecie – porcja 60/40 – 15 zł
- łosoś marynowany – porcja 100 g / 20 zł
- dorsz po grecku – porcja 60/60 – 15 zł
- rolada z sandacza faszerowanego porem i szyjkami rakowymi – 1 kg / 80 zł
- śledzie w śmietanie – 1 kg / 35 zł
- śledzie w oleju – 1 kg / 35 zł
- tatar ze śledzia z klasycznymi dodatkami i majonezem – 100 g / 15 zł
- sałatka jarzynowa – 1 kg / 30 zł
- rolada szpinakowa z wędzonymi rybami i masą twarożkowo-chrzanową – 100 g / 10 zł
MIĘSA NA ZIMNO
- pieczona karkówka po zbójnicku – porcja 50 g / 10 zł
- polędwica wieprzowa faszerowana grzybami (czarnolas) – porcja 50 g / 10 zł
- schab faszerowany (śliwkami i morelami aromatyzowany w wiśniówce) – porcja 50 g / 10 zł
- kaczka faszerowana bakaliami (śliwkami i rodzynkami) – porcja 50 g / 10 zł
- rolada z persi kurczaka ze szpinakiem i serem pleśniowym lazur – porcja 50 g / 10 zł
- galantyna z indyka faszerowanego bakaliami – porcja 50 g / 10 zł
- schab ze śliwką w maladze (galareta) – porcja 60/60 – 15 zł
- pasztet tradycyjny domowy (ok. 300 g) – porcja / 40 zł
- smalec domowy aromatyzowany jabłkami i majerankiem – 100 g / 10 zł
- galaretka z golonki wieprzowej z czosnkiem i zieloną pietruszką – 100 g / 15 zł
Dom Rekolekcyjny
Archidiecezji Gdańskiej
im. św. Wojciecha
Adres
ul. Jana Pawła II 7
83-010 Straszyn
Dojazd z Gdańska
linią 836
Dyrektor Domu Rekolekcyjnego
Konto bankowe
Pekao S.A.:
44 1240 1242 1111 0011 4267 6669